Pääkirjoitus

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, jotain sinistä...

Vuosi on vaihtunut ja muutoksen tuulet puhaltavat tänäkin vuonna. Tekeillä olevat lait ja uudistukset monella eri osa-alueella puhuttavat ja mietityttävät alaamme. Moniin asioihin kohdistuu nyt muutospaineita, mikä vaatii meiltä kaikilta hyvää kykyä ottaa muutokset vastaan. Esimiehiltä tämä vaatii hyvää muutosjohtamista ja alaisilta joustavuutta sekä kykyä nähdä muutokset hyvänä. Lehdestämme voit lukea tässä numerossa soteuudistuksen oletetuista vaikutuksista ensihoitoon.

Myös Ensihoitaja-lehtemme on kokenut muutoksia päätoimittajan vaihtumisen myötä. Lehtityöryhmämme on uudistunut ja koostuukin nyt rautaisista alamme ammattilaisista, joista voitte lukea myöhemmin lehdestä. Uutena palstana lehdessämme aloittaa Kipsinikkareiden palsta, josta saatte tietoa immobilisaatiohoidon uusimmista ja kuumimmista aiheista. Nyt ensimmäisessä kirjoituksessa voitte lukea liittomme järjestämästä kipsikilpailusta, joka järjestetään taas opintopäivien yhteydessä Kuopion Rauhanlahdessa 7.-8.4.2016. Olemme saaneet ”lainaan” uuden kirjoittajan, Eetu Rantasen uudelle Ensihoitotutka-palstallemme. Palsta on tullut Ennen ja nyt-palstan tilalle kertomaan ensihoitomaailman ajankohtaisasioista. Ensimmäisessä palstassa saatte lukea muun muassa terveydenhuoltoalaa koskevista lakimuutoksista sekä ensihoidon työaika-asioista. Vanhaa lehdessämme on moni jo hyväksi ja pidetyksi havaittu asia, kuten Ensihoitajan ja kipsaajan arkea –palsta sekä tutkimusartikkelit. Jotain sinistä on tietenkin liittomme logo.

Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille lukijoillemme! Toivottavasti viihdytte lehtemme parissa ja löydätte lehdestämme mielenkiintoista luettavaa!

Karoliina Malinen

Päätoimittaja