Suomen Ensihoitoalan Liitto ry. on päättänyt kokouksessaan siirtää huhtikuussa Jyväskylässä pidetyksi suunnitellut ensihoitopäivät syksylle vallitsevan COVID-19 -epidemiatilanteen vuoksi. Uusi ajankohta ensihoitopäiville on 18.9. – 19.9.2020 ja paikkana toimii edelleen Jyväskylän Paviljonki.

 

”Olimme jo varautuneet tapahtuman siirtoon usean päivän ajan, sillä ensihoitopäiville osallistuu yhteiskunnan kannalta kriittisissä tehtävissä toimivia vieraita ympäri Suomea, joten riskit tapahtumassamme olivat moninkertaiset tavallisiin yleisötapahtumiin verrattuna. Lisäksi valtionjohto päätti peruuttaa yli 500 hengen tilaisuudet, joten luonnollisesti noudatamme tätä kehotusta”, kertoo liiton puheenjohtaja Juha Hyötyläinen.

 

Ensihoitajat ovat todellisia terveydenhuollon moniosaajia ja akuuttitilanteiden ammattilaisia, joiden koulutusta ja osaamista tarvitaan etenkin poikkeusoloissa. ”Ensihoitaja pystyy tarvittaessa työskentelemään sairaalan päivystyksessä, teho- tai valvontaosastolla sekä sairaalan ulkopuolisessa akuutti- ja ensihoidossa, ja on lisäksi saanut koulutuksen poikkeusoloissa toimimiseen.” jatkaa Hyötyläinen.

 

Suomen Ensihoitoalan Liitto on yhteydessä vieraisiin, luennoitsijoihin ja muihin yhteistyökumppaneihin henkilökohtaisesti. Osallistumisensa maksaneet vieraat saavat halutessaan rahansa takaisin, tai voivat ylläpitää varauksensa maksutta syksyn ensihoitopäiviin. Varausmaksuasioita voi tiedustella liiton sihteeriltä, suvi.makara@sehl.fi

 

Lisätietoja Juha Hyötyläinen, puheenjohtaja. p. 040 187 3564, juha.hyotylainen@sehl.fi

 

 

Suomen Ensihoitoalan Liitto ry on ensihoidon ja akuuttihoitotyön parissa työskenteleviä ja alaa opiskelevia yhdistävä järjestö. Liitto on Tehy ry:n yhteistyöjäsenjärjestö.  SEHL huolehtii ensihoitoalan ammatillisesta edunvalvonnasta. Ensihoitoalan koulutuksen laadunvalvonta ja kehitystyö hoidetaan Tehyn ja SEHL:n yhteistyönä. Ammatillisessa edunvalvonnassa liitto pyrkii kehittämään jäsenistönsä tietoa ja taitoa sekä tuomaan heidän äänensä kuuluviin koko alan ammattien, koulutuksen ja työskentelyolosuhteiden kehittämistyössä. SEHL mm. toimii erilaisten työryhmien jäsenenä, laatii aloitteita, esityksiä ja lausuntoja sekä tekee yhteistyötä alan kehitykseen vaikuttavien päättäjien ja viranomaisten kanssa.