Vuoden ensihoitaja

Vuoden ensihoitajan tunnustus myönnetään ansiokkaasta työstä ensihoitoalalla työskentelevälle henkilölle. Palkinto myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011 Heikki Sederholmille. Kiertopalkinto myös nimettiin hänen mukaansa.

Tunnustuksen saajan valitsee vuosittain valitsijaraati, johon kuuluvat edustajat eri oppilaitosten ensihoidon opettajista, Suomen anestesiologiyhdistyksestä, Suomen Ensihoitoalan Liitosta, Tehy ry:stä sekä ensihoidon erikoislehti Systolesta.

Kuka tahansa voi ehdottaa seuraavaa Vuoden ensihoitajaa. Kun lähetät ehdotuksesi kuluvan vuoden loppuun mennessä, se huomioidaan seuraavan vuoden valinnassa. Tarkasti laaditut aiemmat esitykset huomioidaan myös seuraavien vuosien valinnoissa – niitä voi kuitenkin halutessaan myös tarkentaa.

Edelliset Vuoden ensihoitajat:

2023: Petri Roivanen

2022: Heikki Lampinen

2021: Anu Venesoja

2020: Janne Keto

2019: Miika Hokkanen

2018: Kari Törrönen

2017: Jan-Erik Palviainen

2016: Juhani Seppälä – in memoriam

2015: Sanna Kauppinen

2014: Simo Ekman

2013: Simo Saikko

2012: Matti Purhonen

2011: Heikki Sederholm

Ehdota vuoden ensihoitajaa

    Linkki auki ympäri vuoden!

    Voit tehdä ehdotuksen täyttämällä allaolevan kaavakkeen. Ehdotuksen voi tehdä myös vapaamuotoisesti lähettämällä sähköpostia osoitteeseen vuodenensihoitaja@systole.fi. Mikäli käytät kaavaketta, tiedot kannattaa kaiken varalta kerätä ensin esimerkiksi Word-dokumenttiin ja liittää kaavakkeen kenttiin.

    Täytä kaikki kohdat mahdollisimman tarkasti - erityisesti ehdottajan yhteystiedot. Mikäli et ole varma tai et tiedä aivan tarkkoja tietoja jokaiseen kohtaan, älä anna sen estää hyvän ehdokkaan asettamista - tarkennamme tietoja tarvittaessa yhdessä. Tiedot kerää ensihoidon erikoislehti Systole / Suomen Ensihoidon Tiedotus. Kaikki ehdotukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti.

    Erityistä tunnustusta ansaitseva ensihoitotehtäväErityistä tunnustusta ansaitseva ensihoidon koulutustehtäväErityistä tunnustusta ansaitseva toiminta ensihoidon hyväksiErityistä tunnustusta ansaitseva viranomaisyhteistyötoimintaPitkäaikainen ja ansiokas toiminta ensihoitoalallaMuu suoritus tai toiminta