Suomen Ensihoitoalan Liiton immobilisaatiohoidon asiantuntijatyöryhmä on päättänyt hakemuksesta myöntää lääkintävahtimestari-sairaankuljettaja, kipsimestari Timo Hurskaiselle oikeuden käyttää erikoisasiantuntijan nimikettä immobilisaatiohoidon osaamisalueella, myöntämällä hänelle immobilisaatiohoidon erityispätevyyden.

Kuvassa vasemmalta osastonhoitaja Kari Kiviharju, Timo Hurskainen ja ylihoitaja Maijaterttu Tiainen.

Hurskainen on valmistunut lääkintävahtimestari-sairaankuljettajakurssilta vuonna 1979, mutta ensimmäiset kosketuksensa hän on saanut kipsaamiseen jo 70-luvun puolivälissä työskennellessään Nurmeksen terveyskeskuksessa. Ensimmäisiä oppeja kipsaamisen saloihin hän sai tuolloin jo legendaariselta ”tressitohtori” Pertti Pakariselta.

Hurskaisen monipuolinen ja pitkä ura käsittää vaiheita sekä sairaalan ulkopuolelta, että sisältä: Hän on toiminut sekä sairaankuljetusyrittäjänä, sairaankuljettajana, että terveyskeskusten ja sairaaloiden lääkintävahtimestarina. Nykyisessä toimessaan Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymällä hän on ollut vuodesta 2001 lähtien, jossa hän työskentelee lääkintävahtimestarina, kipsimestarin koulutuksella.

Hurskainen kertoo, että työnantajan vastaanotto nyt myönnetyn erityispätevyyden osalta on ollut innostunutta ja myönteistä. Hän toi esille, että jokaiseen sairaalaan olisi hyvä perustaa kipsimestarin toimi tai toimia, joissa kipsimestarin pätevyyden omaavat voisivat tuoda parhaiten esiin osaamistaan potilaiden hyväksi. Toimen perustamista Itä-Savon sairaanhoitopiiriin ei suoralta kädeltä tyrmätty, vaan keskustelu jatkuu.

Hurskainen aikoo tulevaisuudessa varmasti hyödyntää saamaansa erityispätevyyttä, mutta miten, ei ole vielä täysin selvää. Selvää on, että tällaista erikoisosaamista kannattaa jakaa ja kouluttaa muille immobilisaatiohoidosta kiinnostuneille.

Suomen Ensihoitoalan Liitto onnittelee Timo Hurskaista erityispätevyyden johdosta!